Yoga

  Its all about progress, not perfection

WAT IS YOGA?

Bij Yoga denk je misschien aan oefeningen die je helpen om leniger te worden. Het is echter veel meer dan dat. Yoga is een systematische methode die je helpt om gezondheid, persoonlijke kracht en geluk te ervaren. Het is een complete filosofie en wetenschap die meer dan 5000 jaar oud is. Er zijn weinig dingen die zo oud zijn, en vandaag de dag nog bestaan. Yoga heeft duizenden jaren overleefd en wordt vandaag de dag door miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks beoefend. Dat moet wel iets goeds te bieden hebben, toch? Moderne wetenschap, psychologen, neurologen en de medische professionals beginnen door een toenemend aantal aan wetenschappelijke studies een steeds beter beeld te krijgen van Yoga. Meer en meer studies maken inzichtelijk hoe Yoga moderne mensen kan helpen om een gelukkig en gezond leven te leiden. Je zal merken dat er naast de Yoga houdingen nog veel meer te ontdekken valt. De Yoga traditie geeft ons de praktische tools die ons kunnen helpen ons mooiste, authentieke en meest krachtige leven te leven.

null

Door het beoefenen van yoga en het doen van yoga houdingen, kunnen we blokkades in ons lichaam vrij maken, wat ons ook meer ruimte in ons hoofd geeft. Het wordt makkelijker om je te focussen, te concentreren en om effectieve en efficiënte keuzes te maken. De houdingen en de ademhaling helpen je om direct in je lichaam te ervaren hoe je balans kunt brengen, zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel. Je leert door je lichaam fysiek te gebruiken om vastzittende plekken in je lichaam te doorbreken, plekken die stress vasthouden of pijn veroorzaken. Deze plekken zijn een afleiding en vertragen ons; ze houden ons tegen om de beste versie van onszelf te zijn. De reden om te starten met yoga is voor iedereen verschillend. En dat is perfect! Het gaat erom dat jij je goed voelt. Soms gebeurt dit door te vertragen en de rustigere lessen te volgen, andere keren heb je juist wat pit nodig om dichter bij jezelf te komen. Alles mag er zijn. Het gaat om verbinden. Met jezelf. Je lichaam, geest en ziel.

Waarom yoga vraag je je misschien af. Je maakt dagelijks tientallen keuzes om mensen en situaties de aandacht te geven die ze verdienen. Je werk, collega’s, gezin, vrienden, familie. En jezelf? Hoe zorg je er nu voor dat je nog energie over hebt voor jezelf? Dat doe je door jezelf daar heel bewust de tijd en de ruimte voor te gunnen. Dat is wat je met yoga doet. Met yoga kom je op een gezonde manier in beweging waardoor je niet alleen energie verbruikt, maar ook krijgt én overhoudt. Ongeacht je leeftijd, je lenigheid of je gezondheid kun je je in onze yogastudio blijven ontwikkelen. Of je nou spiritueel of juist heel nuchter bent, introvert of extravert, een groepsmens of juist niet. Van beginners tot gevorderden en leraren. Iedereen komt bij Ilse in Sportcenter Hapert in harmonie samen. We houden het laagdrempelig voor iedereen!

                                                                                                  

Bij Power Yoga ligt de nadruk echt op het lichaam en de lessen zijn dan ook heel fysiek en intensief, afgewisseld met rust en ontspanning.

Yin yoga is een rustige vorm van yoga. De houdingen worden voor langere tijd vastgehouden, variërend van 1 tot vijf minuten.

1 op 1 met Ilse ga je werken aan  verschillende aspecten die jouw lichaam weer in balans gaat brengen. Samen met Ilse maak je jouw training op maat.

Het animo voor yoga is erg hoog. Daarom kan het zijn dat de lestijden verruimen. Wil je de actuele lestijden bekijken?