Yin Yoga

Kom volledig tot rust!

Voor iedereen

Er is geen reden om niet te starten!

In balans komen

Brengt je lichaam volledig in balans!

Geeft je ruimte in je lijf

Zorgt voor meer flexibiliteit, energie!

In veel yoga studio’s worden de zogenaamde ‘yang’-yogastijlen (krachtige, snelle lessen zoals Power Yoga, Vinyasa Yoga, Hatha Yoga) beoefend. Maar er is nog een andere, even belangrijke stijl die precies het tegenovergestelde is: Yin Yoga.

Terug naar de rust in jezelf

Yin yoga is een rustige vorm van yoga. De houdingen worden voor langere tijd vastgehouden, variërend van 1 tot vijf minuten.

Op deze manier wordt het bindweefsel (de fascia) langzaam gerekt en gehydrateerd. Daardoor blijven de gewrichten en de spieren soepel. Deze langere houdingen stellen het lichaam in staat om te ontspannen en diepe bindweefsels uit te rekken.

Het langer vasthouden van een yoga houding zorgt voor meer innerlijke rust en stilte waardoor je makkelijker naar binnen kunt keren.

Dit houdt in dat je aandacht besteedt aan je gedachten, ademhaling en lichamelijke gewaarwordingen. Yin yoga is dan ook meditatief van aard en wordt op een rustige manier bijgebracht, het geeft dus veel voordelen voor je lichaam en geest waarbij fysieke en energetische blokkades worden losgelaten. Tijdens een Yin Yoga les kan het voorkomen dat diepe emoties vrijkomen. Yin Yoga moedigt je aan om je bewust te worden van deze opgeslagen emoties, zodat je ze kunt gaan herkennen en loslaten.

Typerend voor Yin yoga is dat posities langer vastgehouden worden, zodat de levensenergie (de Qi) beter kan stromen door de energiekanalen, de zogenaamde 'meridianen'. Elke Yin yogahouding werkt volgens de traditionele Chinese geneeskunde op één of meerdere meridianen.

Omdat yin yoga in een langzaam tempo wordt beoefend, kan het makkelijker worden uitgevoerd als je een beperking hebt of herstellende bent.

Er zijn tal van gezondheidsvoordelen in verband gebracht met het beoefenen van yin yoga. 

De meest belangrijke voordelen van Yin Yoga zijn hier voor je op een rijtje gezet:

  • Het bevordert ontspanning in lichaam en geest
  • Het verbetert de flexibiliteit
  • Het verbetert je metabolisme
  • Het kan angstklachten verminderen
  • Het draagt bij aan een goede nachtrust


De houdingen die tijdens een yin yoga les worden uitgevoerd helpen vooral het onderste deel van het lichaam (onderrug, dijen, heupen, bekken, etc.).

Doordat je meer rust in je hoofd gaat ervaren zul je gaan ervaren dat je veel positiever in het leven gaat staan. Het glas wordt half vol in plaats van half leeg!
De energie kan weer gaan stromen in je lichaam. Alles is energie en als jouw lichaam zich weer opent gebeuren magische dingen!
Tijdens je slaap reinigt en hersteld je lichaam zich. Daarnaast zorgt het ervoor dat je weer met energie aan de dag start. Yin Yoga verbeterd je nachtrust echt!
Wil je eens ervaren wat Yin Yoga voor jou kan betekenen. Doe dan gewoon eens een les met ons mee!

We zullen je garanderen dat je nadien direct verder wilt gaan!