Power Yoga

Kracht, mobiliteit en ontspanning 

Voor iedereen

Er is geen reden om niet te starten!

In balans komen

Brengt je lichaam volledig in balans!

Geeft je ruimte in je lijf

Zorgt voor meer flexibiliteit, energie!

Lees hieronder wat Power Yoga je kan bieden

De actieve en fysieke yoga variant

Poweryoga is één van de meest fysieke en intensieve vormen van Yoga. De nadruk ligt op het lichaam, de ademhaling en de bandha's. Er wordt bewogen met een krachtige ademhaling, deze ademhaling wordt de Ujjayi genoemd (ocean breath).

Er zijn drie belangrijke bandha’s in ons lichaam die we in de Power yoga gebruiken: de mula-bandha (bekkenbodemslot), de uddiyana-bandha (middenrifslot) en de jalandhara-bandha (keelslot).

Over de bandha's, de ujjayi en de juiste uitvoering hiervan, geeft Ilse uitleg tijdens de intake.

Door deze drie aandachtsgebieden goed in gedachte te houden, voorkom je dat je jezelf verkeerd belast. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen. Bij iedere houding (asana) draait het om verbetering van de kracht, fitheid, balans en/of lenigheid van de spieren.

Omdat Power Yoga een fysieke en actieve vorm is van yoga, vind je deze vorm van yoga dan ook vaak in sportscholen. Tegenwoordig wordt ook Poweryoga bij voetbalprofessionals ingezet om de lange spieren te trainen.

De fysieke uitdaging stimuleert je ook om in je lichaam te komen en je grenzen te verleggen. Dit kan je helpen om uit je hoofd te komen.


De meest belangrijke voordelen van Power Yoga zijn hier voor je op een rijtje gezet:

  • Het verbetert stabiliteit en spierkracht van je lichaam
  • Het verbetert je flexibiliteit
  • Het bevordert ontspanning in lichaam en geest
  • Het is aan te bevelen als je met regelmaat rugklachten ervaart

Doordat je meer rust in je hoofd gaat ervaren zul je gaan ervaren dat je veel positiever in het leven gaat staan. Het glas wordt half vol in plaats van half leeg!
De energie kan weer gaan stromen in je lichaam. Alles is energie en als jouw lichaam zich weer opent gebeuren magische dingen!
Tijdens je slaap reinigt en hersteld je lichaam zich. Daarnaast zorgt het ervoor dat je weer met energie aan de dag start. Power Yoga verbeterd je nachtrust echt!
Wil je eens ervaren wat Power Yoga voor jou kan betekenen. Doe dan gewoon eens een les met ons mee!


We zullen je garanderen dat je nadien direct verder wilt gaan!